Food Inspiration Pioneers bestaat uit innovatieve en nieuwsgierige foodprofessionals; van chefs en ondernemers, tot marketeers.

100 edities van het Food Inspiration Magazine hebben we al gebracht. Maar naast het maken van magazines zitten we niet stil, wat doen we eigenlijk allemaal? Eén van onze initiatieven is de Food Inspiration Pioneers.

Ijspret

‘It Giet Oan!’ Deze sms stuurden we op een vriezende zaterdagmiddag, begin januari 2012 naar de Pioneers van Food Inspiration. Wat gingen we doen? Schaatsen met Jonnie Boer door Giethoorn.Met een ploeg van 35 doorzetters schaatsen we over de meren en door Giethoorn, achter Jonnie aan. Onderweg laat de chef zien waar hij z’n eerste reetje ving en waar smakelijke rietscheuten groeien. Na een tocht van zo’n twintig kilometer worden we beloond met een culinaire driesterren koek en zopie. Kreeften- en erwtensoep met truffel, roggebrood met katenspek van de Big Green Egg. En dat op een prachtige locatie in Giethoorn, in de achtertuin van de familie van Thérèse.

Netwerk van foodprofessionals

Sinds 2012 komen we drie keer per jaar samen op verassende meetings. Food Inspiration Pioneers is een netwerk voor nieuwsgierige en enthousiaste foodprofessionals; dat kunnen ondernemers zijn, maar ook managers, chefs, foodies, journalisten en marketeers. Het vinden en delen van kennis en inspiratie is ons doel, maar we zorgen er vooral voor dat het elke keer gezellig en bijzonder is.

Driegangendiner op de barbecue

De laatste Pioneersbijeenkomst was in maart 2015, bij Kameryck , van Pioneer Mark Haagen. Met 130 foodies bereidden we een driegangendiner op twintig Big Green Eggs, kregen we een ‘omdenk-workshop’ en in plaats van paaseieren hadden we een Big Green Egg verstopt in de bosjes.

Kijk hier voor meer informatie over de Food Inspiration Pioneers.