Extra geduld levert gratis eten op. Bij @Sprig varieert de leveringsprijs naargelang de vraag.

Sinds enkele dagen heeft Sprig, een succesrijk leveringsdienst in San Francisco, hun leveringsprijs aangepast naargelang de vraag.

Sprig is een applicatie die je gebruikt om een gerecht voor de lunch of avondmaal te bestellen. Je kiest tussen drie gezondheid menu’s. Het doel is om aan iedereen de mogelijkheid te geven om gezond te eten. Daardoor werken ze met chefs voor de menu opstelling, en met lokale producenten.

De prijs van de levering  wisselt tussen nul en de prijs van het gerecht (de startup verzekert dat de leverprijs de prijs van het gerecht niet overschrijdt). Als je gedurende het piekuur bestelt, dus rond 13 uur, dan riskeert de prijs te stijgen. Terwijl dat als je een beetje afwacht, je mogelijks het gerecht gratis geleverd wordt.
Dit nieuwe model geeft ook de mogelijkheid om direct aan de vraag van gehaaste mensen te beantwoorden. Op die manier kan de onderneming haar belofte van juiste loon voor de bezorgers waarmaken. En ook een betrouwbare leveringsdienst  aan hun klanten bieden.