Kattencafes groeien in populariteit. Hoe lang zal het duren voordat het eerste kattencafe opent in België?

Een stevige knuffel van twintig seconden is al genoeg om de ‘love drug’ oxytocine aan te maken. Stoffen als oxytocine en endorfine zijn de motor van ons geluksgevoel en als ondernemer kun je slim inhaken op dit soort geluksmakers.

Purrfect
Fysiek en sociaal contact kan al het verschil maken tussen een goede of een slechte dag. Kattencafés, zoals het Pee Pee’s Katzencafe in Berlijn of het onlangs geopende Purrfect Cat Cafe in Maleisië is een steeds vaker voorkomend horecaconcept dat in populariteit groeit; een combinatie van een eetgelegenheid en opvangtehuis waar zowel kat als mens aandacht vinden in elkaars gezelschap. In de meeste gevallen voeren ze er ook nog eens een door katten geïnspireerd menu.