Zin in eens iets anders dan een slavinkje of kipfilet? @ScandinavianEm serveren ze gerookte berenworst!

Jaarlijks worden er in Zweden ongeveer driehonderd beren afgeschoten ter preventie van bereninvasies in de lokale dorpen waar ze dan gaan speuren naar voedsel. Berenvlees heeft een sterke geur en smaak, waardoor er voorheen - op de vacht na - niet veel mee werd gedaan. Bij Scandinavian Embassy in Amsterdam weten ze er wel raad mee.

Scandinavian Embassy
Alhoewel de naam suggereert dat het een in Amsterdam gesitueerde ambassade is, is het dat niet. De Scandinavian Embassy is een plek voor Zweeds georiënteerde koffie, ontbijt, lunch, take-away en onder andere berenworst. In Zweden staat dit laatste ook wel bekend als rökt björnkorv, gerookte worst van bruine beren.

Een groep jonge Zweden vond het een verspilling om niets met het vlees te doen en nam het mee naar de stad waar slagers er gerookte worst van maakten. Door het berenvlees te roken, kwam het vlees het beste tot zijn recht.

Benieuwd naar andere Zweedse lekkernijen die ze bij de Scandinavian Embassy op de kaart hebben? Bekijk het in ons magazine!