Food and Music pairing. Negen Antwerpse Chefs hebben hun plannen voor het Konfijt festival voorgesteld.

 

Met een mix van chefs en muzikanten, van film en een ambachtelijke markt, loopt het nieuwe festival Konfijt voorop in de trend naar kleinschalige belevingsfestivals. Negen Antwerpse chefs hebben hun plannen voor het festival voorgesteld. Die draaien rond creatief koken met eenvoudige ingrediënten.

 

Konfijt zet helemaal in op de interactie tussen Eten en Muziek. Daarom zullen op de podia van Kasteel Fruithof in Boechout muziekoptredens afwisselen met kookdemo’s door gekende chefs als Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop) en Olivier de Vinck (Kommilfoo).

 

Food & Music pairing

Konfijt wil een klein, lokaal en gezellig festival zijn. Naast een markt met ambachtelijke producten, optredens en demo’s van chefs voorzien de organisatoren op zondag 10 november nog heel wat andere onderdelen die passen binnen het thema Food& Music, zoals een pairing tussen kaas en bier en films waarin eten centraal staat.

 

Creativiteit en anti-verspilling

Bij een kleinschalig belevingsfestivals zoals Konfijt past ambachtelijkheid en enige nostalgie. Chef Wouter Keersmaekers, zal samen met zijn collega’s tonen hoe je op een creatieve manier kunt koken met eenvoudige ingrediënten. Dat kunnen zelfs producten zijn waarvoor in het commerciële circuit weinig aandacht is. Dat creatief omspringen past ook bij een ecologische bekommernis. Bijna de helft van alle voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, belandt in de vuilnisbak, zo blijkt uit onderzoek. Door creatief te koken kan die afvalberg verminderd worden.

 

De chefs

Oliver de Vinck - Kommilfoo, Antwerpen  

Ken Verschueren - De Tuinkamer, Beerzel 

Dennis Broeckx - L’Epicerie du Cirque, Antwerpen 

Ingrid Neven - Pazzo, Antwerpen 

Seppe Nobels - Graanmarkt 13, Antwerpen 

Bert Jan Michielsen -De Schone van Boskoop, Boechout 

Wouter Van Steenwinkel - Ardent, Berchem 

Frank Hermes - De Laet&Van Haver, Hove 

Wouter Keersmaekers - De Schone van Boskoop, Boechout

 

Praktisch

Zondag 10 november, 14u - 02 u

Kasteel Fruithof, Fruithoflaan, Boechout

 

Tickets kosten 35 euro en geven ook recht 3 kleine gerechten van de chefs.

Tickets zijn hier te bestellen