De NYC Food Film Festival verenigt foodies en filmliefhebbers op deze jaarlijks happening. Het geeft de gasten een volledig zintuiglijke ervaring  met food-based films, samen met de bijbehorende gerechten om zowel het oog als de maag te voeden . Dit jaar gaat het festival door van 23 tot 27 oktober 2013, met meer dan 30 films . De selecties zijn bekend, en de bezoekers weten van welke gerechten ze zullen genieten. Ze kunnen kiezen voor Martin Berg’s in bier gesmoorde kalfswangen , Larry Cauldwell 's fondue van romantieken od voor de boozy cupcakes uit NYC 's Prohibited Bakery , om een paar te noemen .

 

Documentairemaker en presentator van Travel Channel, George Motz (de man achter het award-winnende film Hamburger America) en co-creator Harry Hawk kozen Brooklyn in 2007 als locatie voor hun festival met documentaires en kortfilms die allemaal te maken hebben met eten. Sindsdien is het festival verspreid naar Chicago en Charleston, SC.