Iedere week geeft Food Inspiration een weekendtip. Een tof F&B-evenement, een indrukwekkende foodexpositie of een bijzondere dinerervaring die volgens de redactie een bezoek waard is. Deze week: Zin in Morgen, een festival in de binnenstad van Den Bosch waar duurzame initiatieven op het gebied van food, fashion en lifestyle centraal staan. Het festival vindt plaats van 5 tot en met 8 oktober.

Tijdens het Zin in Morgen festival staat de Bossche binnenstad een weekend lang in het teken van duurzaamheid. Op verschillende locaties worden activiteiten georganiseerd rondom de thema’s food, fashion en lifestyle. Het festival wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Het is daarmee direct een uiting van het nieuwe stadsmotto van Den Bosch: ‘Zin in Morgen’. Deze nieuwe kernboodschap verbindt volgens het citymarketing team naar eigen zeggen "het rijke verleden van de stad met de ambitieuze toekomst". Duurzaamheid is onderdeel van die toekomst.

Lees hier meer over vernieuwing in het Bossche horeca-aanbod »

Fooddeelnemers

Deelnemende horecalocaties zijn: delicatessenzaak Bosque, brasserie Clé, restaurant Fret, ijssalon TumTum, restaurant Nom Nom, restaurant NOEMME, koffiezaak La Jeu Coffee, koffiebar Fortin, lunchroom Fifty Fifty, eetbar DIT, COFEELAB, Yalla Yalla Foodbar en restaurant Roels. Al deze zaken zijn op een bepaalde manier bezig met duurzaamheid.

Tijdens het Zin in Morgen festivalweekend vertellen de ondernemers achter deze zaken uitgebreid hoe ze dat doen en kun je dat natuurlijk proeven!

Lees hier meer over restaurant Fret »

Opening Dutch Food Week

Ook de opening van Dutch Food Week vindt op vrijdag 6 oktober plaats, tijdens het festival. 

De Dutch Food Week staat in het teken van bewust eten. Van 7 tot en met 14 oktober vinden in het hele land allerlei activiteiten plaats waar partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde delen met de samenleving. Bekijk hier het hele programma. 

---
Heb jij ook een weekendtip voor onze volgers? Tip ons! Stuur een mailtje naar redactie@foodinspiration.nl. De redactie beoordeelt alle suggesties, wie weet is jouw suggestie wel de weekendtip van volgende week!