In de rubriek Cool Concept zet Food Inspiration wekelijks een bijzonder foodconcept in de spotlights. Kakelvers, opgefrist of evergreen: een concept waar je als foodprofessional geweest moet zijn – of in ieder geval over gehoord of gelezen moet hebben. Deze week: Station Bergweg in Rotterdam, een nieuw foodcourt op een oude plek.

Het concept

‘Station Bergweg is een broedplek voor dorstige koks, hongerige brouwers, gretige ondernemers en gulzige gasten’, zo staat op de website van dit concept te lezen. In Food Inspiration termen noemen we zo’n locatie ook wel een foodcourt. Iedere ondernemer runt zijn of haar eigen zaak, maar maakt toch deel uit van het collectief.

Station Bergweg opende op 17 januari de deuren en is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel. De sfeer is rauw Rotterdams. Linda Dammers is de ontwikkelaar en eigenaar. Ze werkt al jaren als horeca-expert en geeft training en advies aan horecateams. 

De locatie

Station Bergweg is gevestigd in een pand waar voorheen Happy Italy huisde. Daarvoor deed het pand tot 2006 dienst als station, zoals de naam al doet vermoeden. Het oude station is gevestigd onder de voormalige Hofpleinlijn.

Het menu

In de stands bieden ambachtelijke ondernemers hun producten aan. Er is ruimte voor 12 ondernemers, die een percentage van hun omzet betalen als afdracht. Allen zijn ze gespecialiseerd in een bepaald product of een bepaalde keuken. Van Baskische pintxo’s tot hot dogs van Chez Jan, van bier van Eurobrouwers tot Franse patisserie van Le Petitjean tot smash burgers van Stooges. Ook is er een pop-up stand voor starters. Ondernemers kunnen deze stand huren voor twee, drie of vier weken.

De stand van Stooges

Tip van de redactie

Volgens Food Inspiration Pioneer Daan Smeltzer heerst bij Station Bergweg een hoog kruip-bij-elkaar-aan-tafel-gehalte. Dat kan Food Inspiration medewerker Hugo Rinkel beamen. Rinkel: “Ik ben fan van de pop-up stand, waar in wisselende formatie ondernemers de kans krijgen hun product aan het publiek te tonen en te laten proeven. Op het moment van mijn bezoek stond er een Japanse ondernemer met onigiri, heerlijk, zo'n Japanse streetfoodsnack!”

Zelf bezoeken?

Bergweg 335, Rotterdam

Van woensdag tot en met zondag geopend van 08.00 - 24.00 uur

----

Benieuw naar meer cool concepts? Check hier AI-restaurant Bunkr in Eindhoven »