Food Inspiration was onlangs in Londen, waar we restaurant Jolene ontdekten. Een restaurant dat onderdeel is van de grotere food- en agrigroep Wildfarmed. Een organisatie die letterlijk de producten van boeren op het bord serveert in hun eigen restaurants, zonder verdere tussenschakels. Bekijk de video »

Restaurant Jolene combineert alle trends van het moment: lokale ingrediënten, bakery als betaalbare luxe, van boer tot bord, natuurwijn en Japandi-design (een combi tussen Japans en Scandinavisch). Het restaurant is onderdeel van de grotere organisatie Wildfarmed. Dit bedrijf werkt samen met zo'n 70 regeneratieve boeren. De producten van de boeren staan centraal in de verschillende horecavestigingen van Jolene in de stad. Er zijn vier bakeries, waarvan een, de locatie op Newington Green, ook dienst doet als restaurant. 

In de bakkerijen worden de granen van de boeren van Wildfarmed verwerkt in brood en pastries. In restaurant Jolene worden de granen gebruikt voor het maken van verse pasta’s. Daarnaast bezit Wildfarmed een natuurwijnbar waar wijnen worden geschonken die gemaakt zijn van de druiven op de wijngaarden van de boeren. Iedere Wildfarmed locatie lijkt uniek en standalone, terwijl ze uiteindelijk allemaal onderdeel zijn van dezelfde food group

Bekijk hier meer cool concepts die we ontdekten in Londen »