Van welke trendartikelen kregen jullie in 2021 geen genoeg? Welke video's bleven jullie maar bingewatchen? Welke magazines waren favoriet? Welke interviews werden keer op keer gelezen? In de laatste week van het jaar presenteren we je the best of 2021. Met vandaag: de best gelezen columns van 2021. 

Foodservice moet zich verbeteren 

Hans Steenbergen bemerkt frustratie in de foodservicebranche. Frustratie vanwege de scheve verhoudingen tussen foodservice en foodretail, vanwege het personeelstekort en vanwege de prijsverhogingen. Hans snapt de frustratie wel, maar hij is er klaar mee. Het is tijd voor een transitie van boos naar blij. Lees hier de column »

Vegans zijn net als windmolens: ze moeten niet te dichtbij komen 

De meeste mensen weten inmiddels wel dat het beter is voor mens, dier en planeet om minder dierlijke producten te eten, toch handelen ze er vaak nog niet naar. Sinds Food Inspirations hoofdredacteur Maaike de Reuver thuis is overgestapt op een veganistisch dieet merkt ze dat plantbased dan wel de trend is, maar lang niet overal de norm. Lees hier de column »

Lachend op het terras, jankend op kantoor... 

Daan Smeltzer exploiteert verschillende horecabedrijven in Utrecht. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Food Inspiration. Hij beschrijft in deze persoonlijke column hoe hij in mei de gedeeltelijke heropening van zijn terrassen beleefde. Lees hier de column »

De zes levenslessen die je leert in een professionele keuken

Sheila Struyck werkte jarenlang als ondernemer, investeerder en op hoge marketingposities. Op 55-jarige leeftijd gooide ze het roer om; ze haalde haar papieren op de Franse gastronomie opleiding Le Cordon Bleu en staat nu als chef in de keuken van verschillende restaurants. Dit zijn volgens haar de zes levenslessen die je leert in een professionele keuken, en die zij leerde tijdens haar koksopleiding aan Le Cordon Bleu. Lees hier de column »

Hoe gastvrij is jouw hotel of restaurant? 

Rik Vera is een veelgevraagd keynote spreker, auteur en adviseur op het gebied van klantgerichtheid. Als inspirator van Food Inspiration deelt hij geregeld zijn gedachten en opvattingen met foodprofessionals. In deze column roept hij ondernemers op om de croissant-test te doen. Lees hier de column »