Utrecht komt eraan!

Sinds een paar jaar waait er een frisse wind door de Domstad. Plakkerige studentencafés en saté en friet maken plaats voor nieuw ondernemerschap. Steeds meer internationale toeristen en expats ontdekken de stad. Dit, plus de trendgevoelige stadse bevolking zorgt voor vernieuwing van food en concepten. De cityguide is geüpdatet, hierbij alvast een paar highlights:

Frenchie Café

De Instagram-hype is Utrecht niet voorbij gegaan. Brunchzaak Frenchie Café heeft een hip lichtroze interieur en het aanbod vooral gericht op met de smartphone fotograferende dames en – in mindere mate – heren. Banana pancakes, red velvet cupcakes, roze cappuccino, fluweelzachte lopende eggs florentine. Als het er maar goed uitziet op de foto. En als de smaken dan ook nog eens kloppen, dan zit je goed. En dat zit je bij Frenchie Café.

SUGO

Overgewaaid uit Rotterdam is het pizza al taglio concept SUGO. Hun Romeinse plaatpizza’s worden in kleinere stukken gesneden. Dit maakt het interessant om meerdere smaken te proberen. Het deeg krijgt wel 72 uur de tijd om te rijzen voordat er met de hand bodems van worden gevormd en afgebakken. 

De Pomp

Een oud Shell-tankstation op de Croeselaan is omgebouwd tot De Pomp. Het restaurant serveert gerechten op klein voorgerecht-formaat die je deelt met elkaar. Samen met de buurt willen ze de Utrechtse Dichterswijk bruisend en leefbaar houden. Duurzaamheid is voor De Pomp belangrijk. Zoveel mogelijk ingrediënten zijn van biologische en regionale oorsprong. 

Check de complete cityguide hier