Welke kleuren eet jij? Deze app helpt je variëren en houdt jouw kleurengeschiedenis bij #regenboogbordjevol

Het maken van foodfoto’s is en blijft populair sinds social-mediakanalen zoals Facebook en Instagram. Als je toch foodfoto’s aan het maken bent, waarom maak je hier dan niet meteen gebruik van? Eat Your Greens maakt het mogelijk om de kleuren op jouw bordje te analyseren en stuurt feedback over je eetpatroon.

Het gemiddelde dieet is voornamelijk bruin-beige van kleur. Dit komt door slechte voedselkeuzes met weinig variatie. En wanneer je dan je voedingspatroon wilt vastleggen en volgen, doen veel mensen dit door middel van datalogging en calorieëntellen; niet echt leuke bezigheden dus! Ook blijkt dat veel mensen dit niet volhouden omdat het voelt als een te zware last om bij te houden.

De oplossing

Onderzoek heeft bewezen dat het eten van een variëteit aan kleuren een gezond alternatief is voor het calorieëntellen of het bijhouden van een voedingsdagboek. Een kleurrijk dieet staat namelijk garant voor een variëteit aan voedingsstoffen en vitaminen en dit leidt weer tot een betere gezondheid.

1. Maak een foto van je maaltijd
2. Leer welke kleuren je het meest eet, en welke het minst
3. Ontvang tips en aanmoediging over nieuwe kleuren en voedingswaren
4. Bekijk jouw kleurenwiel van je eetgeschiedenis

Eat Your Greens is een app die dit probleem op kan lossen, samen met de gebruiker. Als gebruiker maak je een foto van je maaltijd en gebruikt deze in de app, die de verschillende kleuren analyseert die op jouw bordje liggen. Dit doet de app door de kleuren weer te geven in een regenboog-taartje, en kan zo ook laten zien welke kleuren in het verleden gegeten zijn. Wanneer je te weinig kleur eet, of een kleur helemaal niet, stuurt de app je een berichtje met daarin een specifiek eetwaren in de kleur die ontbreekt. Dus eet je te weinig oranje, ontvang je een berichtje waarin bijvoorbeeld wortelen worden gepromoot.
 

De (Engelstalige) app is nu te downloaden via de Appstore voor €1,99.