Is jouw gast een socializer of een killer? @Reoewein van @Conceptional over gamification in de foodservice.

Gamification als loyaliteits- of tevredenheidsbooster. Nee…gamification heeft niets te maken met spelletjes spelen. Althans, niet letterlijk. Gamification is het toepassen van gamedenken en gametechnieken in een niet-game omgeving. Een fenomeen dat al langer bestaat, maar waar volgens Reoewein Niesten van Conceptional nu pas serieus aandacht aan wordt gegeven door foodserviceondernemers.

Reoewein Niesten: ‘Gamification is niet nieuw, het wordt al jaren op verschillende manieren ingezet. Spelelementen worden gebruikt om personen te motiveren, hun ervaring te verrijken en een bepaald gedrag te stimuleren. Logisch gevolg is dat gamification vaak wordt ingezet tijdens personeelstrainingen.’

Lees hier het hele blog van Reoewein.