Het is alweer bijna voorbij, maar geniet nog even van de verhalen van @IdoEssed tijdens #bestjobinfood in Rio!

Donderdag 21 augustus

In Mama Ruisa Hotel is het lekker wakker worden. Je ontwaakt hier met het gefluit van vogels, ontbijt aan het zwembad. Enfin, lekker vakantiegevoel.De dag begon ik met een gezond ontbijtje bij Cultivar in Santa Theresa.Daarna had ik nog twee uurtjes over, waarin ik even de toerist ging uithangen. Je kunt natuurlijk niet in Rio geweest zijn zonder het Christusbeeld met een bezoekje vereerd te hebben. Vandaag was een mooie heldere dag, dus de uitgelezen gelegenheid om dat even te doen.

Aprazivel
Na een paar foto’s met de grootste mensenvriend allertijden moest ik haasten om op tijd bij Aprazivel te zijn. Ik had hier een afspraak met Pedro Hermeto. Een van de eigenaren. Waar ik gemengde verhalen over het bedrijf had gehoord, was ik er erg van onder de indruk. Ze weten hier wat ondernemen is.
Vanuit de filosofie dat ze zoveel mogelijk betrokken willen zijn bij het productieproces van alles wat er in hun restaurant op tafel komt hebben ze al een aantal eigen producten in de markt gezet. Zo is er een eigen bier, cachaca, hebben ze een eigen wijngaard en komt er binnenkort een koffiemerk en een chocolademerk op de markt.

Boomhutten
Het restaurant zelf ligt hoog op een berg in Santa Theresa. Er kunnen hier iets meer dan 300 man tegelijkertijd eten. Het restaurant is echter opgebouwd uit allerlei verschillende terrassen en (boom-)hutten. Hierdoor doet het ondanks het formaat toch altijd gezellig aan.

Lunch & diner
We sluiten de middag af met een late lunch. Traditionele Braziliaanse gerechten, met een twist van de chef. Stuk voor stuk erg lekker, en bijna volledig organisch. Na de Apprazivel wandel ik terug naar m’n hotel. Even uitbuiken, en dan weer door naar Espirito Santa, voor het diner. Ik had hier zeer positieve berichten over gelezen, dus de verwachtingen waren hoog. Echter aangekomen in het restaurantje viel het erg tegen. Het was aardig toeristisch en het m’n picanha was volledig doorgeslagen, terwijl ik die medium rare had besteld. Niet perse een aanrader dus.

Afsluiter
Ik sluit de dag af met een drankje bij Cafecito. Een gezellig barretje met een verhoogd terras, waar alleen maar bieren uit microbrouwerijen worden geschonken. Erg lekker, maar omdat het laagseizoen is, is er verder niet zoveel te doen.