Gisteren werd de Food100 gelanceerd. De lijst met de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. Lees hier meer over de Food100. Op de Food Inspiration Days op 17 en 18 oktober vind je op het Start-up stage drie van die vernieuwers uit de Food100. Bekijk hier alvast wie dat zijn. 

Valerie Jongeneel - Op Oost

Valerie Jongeneel is mede-eigenaar van Op Oost, een boutiquehotel inclusief restaurant in het dorpje Oost op Texel. In het restaurant, genaamd het Kook Atelier, serveert ze, wat ze noemt, de bewuste gastronomie. De smaak van de natuur. Zelfgemaakte frisdranken, en ook ontwikkelde ze een vegan variant van foie gras, een delicatesse waar normaal gesproken veel dierenleed bij komt kijken. Op de Food Inspiration Days vertelt ze over haar invulling van die bewuste gastronomie, en die laat ze natuurlijk ook proeven in het start-up atelier. 

Nu al meer weten over de bewuste gastronomie van Op Oost? Check deze video »

Margje Pijpker en Renco Schipper - SNACKWITHBENEFITS

Margje Pijpker en Renco Schipper zijn de oprichters van SNACKWITHBENEFITS, een start-up die plantaardige snacks produceert voor de horeca. De groentesnacks staan op de borrelkaart van onder andere The Avocado Show en BAUT x Carré, dus de jonge ondernemers weten de juiste ingangen al wel te vinden. Maar ze willen er natuurlijk nog meer! Op het Start-up stage presenteren ze hun businessidee en in het start-up atelier kan je hun snacks op basis van bloemkool en maïs zelf proeven. Lees hier meer over SNACKWITHBENEFITS »

Hayo de Feijter - Johnny Cashew 

Hayo de Feijter is de mede-oprichter van Johnny Cashew, een start-up met een kraakheldere missie: dat alle cashewnoten worden verwerkt in het land van herkomst, en niet onnodig de halve wereld over worden gesleept. Dat scheelt uitstoot, verspilling, en het is goed voor de lokale economie. Proef de cashews van De Feijter en luister naar zijn verhaal tijdens de Days. 

Wij selecteerden Johnny Cashew onlangs als start-up van de maand, lees hier »

---

Benieuwd naar de productinnovaties van deze start-ups en de verhalen van andere sprekers? Reserveer snel jouw ticket voor de Food Inspiration Days.