De coronacrisis maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk hygiëne is. Meer dan ooit zijn er bevlogen schoonmakers nodig. Drie toppers met een essentieel beroep vertellen over hun motivatie.
 

Hamid El Hafian (39)

Startte in 2009 zijn eigen schoonmaakbedrijf Stichtse Vecht, is gespecialiseerd in schoonmaak in de horeca in de omgeving van Utrecht. Werkt onder andere bij restaurant Stan&Co en biercafé Olivier. 

"Ik werkte voor een groter schoonmaakbedrijf, maar de communicatie in dat bedrijf was heel slecht. Ik had altijd de ambitie om voor mijzelf te beginnen, dus zo kwam van het een het ander. Ik run het bedrijf samen met mijn vrouw. We hebben zes mensen in dienst. Wij doen waar we goed in zijn zodat de mensen in de keuken en in de bediening ook kunnen doen waar zij goed in zijn."

"Een schoon restaurant is een visitekaartje"

"Een schoon restaurant is een visitekaartje. Gasten verwachten in een schoon restaurant binnen te komen, en gaan er vanuit dat de toiletten schoon en fris zijn. Schoonmaken deden wij daarom altijd al serieus en goed. In deze coronatijd hebben we een taak erbij gekregen: het bestrijden van het virus. Die taak hebben we met elkaar, maar de schoonmaakbranche speelt daar een belangrijke rol in. Ik krijg de laatste weken veel berichtjes van opdrachtgevers die aangeven dat ze nu inzien hoe belangrijk ons werk is voor hun business."

"In deze coronatijd hebben we een taak erbij gekregen: het bestrijden van het virus"

Benieuwd naar de verhalen van schoonmakers Anet Verwijs en Jolanda van Rooijen?  Lees het hele artikel in het gratis digitale Food Inspiration magazine over ultra-hygiëne.