Maryhill staat in de top 5 van meest bezochte wijnhuizen in Washington. Wij gingen bij ze langs. [VIDEO]

Maryhill Winery in Goldendale, in de Amerikaanse staat Washington, is een populaire bestemming voor liefhebbers van wijn én van live muziek. ‘And the music sounds even better with the wine’, knipoogt eigenaar Craig Leuthold.

75.000 bezoekers

Naast de rijen wijnstokken staat een amfitheater met 4.000 zitplaatsen waar zomers gratis genoten kan worden namen als Bob Dylan, Counting Crows en Willie Nelson. Jaarlijks komen hier zo’n 75.000 bezoekers.

Beste wijnhuis van de wereld

Het wijnhuis staat in de top-5 van meest bezochte wijnhuizen in de staat en in de top-10 van beste wijnhuizen van de wereld. Het wijnveld grenst aan de Columbia River in Goldendale, Washington. Met de warme zomerdagen, de koele nachten en de gematigde winters wordt het ook wel ‘the Mediterranean of the Northwest’ genoemd.

Groei en maximaliseren van winst is anno 2015 niet meer het adagium. Persoonlijk geluk telt zwaarder. Meer weten over dit onderwerp?