Shaken, not stirred. Hannah van Ongevalle wint de Belgische finale van de Diageo World Class. @Diageo_News

Slechts twee jaar ervaring heeft de 26-jarige barvrouw Hannah van Ongevalle,. Toch wist zij het op dinsdag 10 juni te schoppen tot Belgisch’ beste bartender in de landelijke finale van de Diageo World Class cocktailwedstrijd.

De wedstrijd
In de Belgische finale van de cocktailwedstrijd nam Van Ongevalle het op tegen de tien meest getalenteerde bartenders van het land. In Café Theatre in Gent moesten zij de vierkoppige jury overtuigen van hun vakkennis en vaardigheid. In het eerste deel van de wedstrijd werden signature cocktails bereid en het tweede deel bestond uit een ‘market challenge’, waarbij de deelnemers met een budget van twintig euro op pad werden gestuurd om ingrediënten voor de perfecte cocktail te kopen.

The Pharmacy
Hannah, bartender van speakeasy bar The Pharmacy in Knokke, kwam als winnaar uit de bus en zal België vertegenwoordigen in de wereldfinale van de Diageo World Class, die plaatsvindt van 27 juli tot en met 2 augustus in Engeland en Schotland.