De droom van Food Inspiration kwam uit. We mochten langskomen bij Kenji Lopez, chef en schrijver van succesvolle kookboeken. Maar vooral internationaal bekend bij een jonge generatie foodies omdat zijn kookvideo’s zo oprecht en leerzaam zijn. 

Hij presenteert zijn shows niet vanuit een gelikte studio maar vanuit zijn keuken thuis. Alles wat hij kookt wordt door hem en zijn gezin gegeten. Als er iets mislukt dan laat Kenji dat gewoon zien. En zijn enige echt grote investering is een go-pro camera. Food Inspiration ‘proudly presents’ drie video’s met Kenji Lopez.

Kenji over koken en recepten

Kenji maakt een gerecht met rijst, eieren, een blik spam, lente-uitjes en varkensvet. En passant legt hij uit waarom koken van een recept nooit hetzelfde resultaat oplevert. Kenji: “Koken is fluïde.”

Kenji over het koken van eieren

Kenji legt uit hoe hij op een wetenschappelijke manier de beste methode voor het koken van eieren heeft vastgesteld. “Alleen op deze manier pellen ze makkelijk af.”

Kenji over kookshows op YouTube

Kenji vertelt hoe hij tot zijn eigen verbazing is uitgegroeid tot een YouTube-ster met meer dan 1 miljoen volgers. “In tegenstelling tot televisie zoeken mensen op YouTube naar authenticiteit.”