Kijk mee naar de Takano Fruit Parlour in Tokio, waar aardbeien kostbare juwelen worden en meloenen 195 dollar kosten!

Niet ‘diamonds’, maar ‘fruits are a girls best friend’ in Tokio. Bij de Takano Fruit Parlour krijgt ieder stuk fruit een bijna koninklijke behandeling.

Fruit lover's paradise

De flagship store telt drie verdiepingen met het mooiste verpakte fruit dat Tokio rijk is. Je vind er fruitcakes, taarten en een fruitbar. Perziken worden zorgvuldig ingepakt om deukjes te voorkomen, mandarijnen worden per stuk gepresenteerd in cadeaudoosjes en meloenen verdienen zelfs een plekje in een eigen vitrinekast. En daar zit een prijskaartje aan. Een handje druiven kost bij dit fruit lover’s paradise al snel tien dollar.

Melon madness

Qua prijs spant meloen de kroon. Takano Fruit Parlour wijdt een complete hoek aan de Japanse musk melon, prijzen lopen bij de flagship store op tot 195 dollar. Deze meloen wordt uitsluitend in Japan gekweekt in speciale kassen. De yubari melon is nog prijziger. In 2013 werden in Japan twee meloenen van dit soort verkocht voor 15.730 dollar.

Fruit gift

Het geven van cadeaus is een serieuze zaak in Japan. Fruit is hier een luxeproduct en daarom een perfect gift. We brachten een bezoek aan de Takano Fruit Parlour in Tokio:

Tokyo's fruit jewelries from Food Inspiration on Vimeo.