Wat hebben chocola, avocado, havermout, selderij, artisjok en knoflook met elkaar gemeen? Het is allemaal lustopwekkend voedsel. Door de eeuwen heen nemen geliefden elkaar mee uiteten om elkaar te verleiden met eten. Ronald Giphart biedt de chef een willekeurige top 10 van ingrediënten, voor een perfect menu ‘d amour!

Bij een restaurant met lustopwekkend eten denk je misschien aan de kleur rood en een donkere setting, maar niets is minder waar. Dit restaurant wil juist elegantie uitstralen. Door de lichte kleuren en de witte gordijnen rondom elke tafel kan de voorpret niet vroeg genoeg beginnen. 

Met de gerechten op de menukaart probeert Àtame alle zintuigen te prikkelen. Ook de namen doen eer aan, geen voor-, hoofd- en nagerecht maar namen als nibbles, foreplay, intercourse en climax maken de totale beleving compleet. 

Op het menu staan naast verrassende cocktails en oesters ook kruidige drankjes. Deze natuurlijke kruidendrankjes zouden de kracht van het afrodisiaca naar boven halen. 

Alle gerechten zijn bedoeld om te delen en worden daarom geserveerd op één bord. 

Het menu - dat gerookte oesters, knapperige asperges en chili pepers bevatte - was speciaal samengesteld om de smaakpapillen te prikkelen en de passie bij de Londenaren te stimuleren. Het menu bestond uit lustopwekkende ingrediënten, maar er was vooral nagedacht over de manier waarop het gegeten werd.  De initiatiefnemers deelden de mening dat het leuk moet zijn om samen te eten. Daarom werd er steeds één gerecht geserveerd met twee lepels en werden de gerechten zo opgemaakt dat je er samen van moest eten, à la Lady en de Vagebond.