Meer luxe, minder tijd... 

In Nederland kopen we met zijn allen meer luxeartikelen. Delicatessen, zoals de oester, zijn allang niet meer alleen besteed aan de fijnproever met een dikke portemonnee... 
 

Hoe zit het dan met de portemonnee van de Nederlander?
Met een hoger besteedbaar inkomen besteedt de Nederlandse consument steeds meer euro’s out-of-home. Waar we in 2014 nog zo’n 17 milijard uitgaven binnen de foodbranche, hebben de uitgaven in 2018 een recordbedrag van 20 miljard euro bereikt. Dit blijkt uit cijfers van Foodstep. Hierbij zijn convenience- en experience-producten de grote winnaar. Hierbij groeit de vraag naar luxe, eersteklas producten die vers en gezond zijn, zo bericht FSIN. 
 

Laagdrempelig genieten
Inspelend op de gemaks- en luxetrend opende tijdens Pasen 2019 de eerste buiten oesterbar van Amsterdam, JP Oyster Bar. Bij mooi weer gaan de luiken open en wordt de oesterbar naar buiten geschoven. De mediterrane sferen maken het aantrekkelijk voor voorbijgangers en omwonenden van de Vondelbuurt om nog even dat oestertje te doen. Per stuk kosten ze 2 à 3 euro, in combinatie met een glaasje bubbels een euro. 
 

Foto credits: Simone Boeren

Een eetervaring om in te lijsten 
The Oyster Show is een cateringbedrijf opgezet door twee gastrvrije young food professionals, Felix Bekkers en Aron Nap. Ze houden ervan dingen net een tikkeltje anders te doen. Het doel van het bedrijf is om van iedere oester een ervaring te maken. Ze verzorgen naar eigen zeggen geen eten, maar een ware show. Ze brengen een line-up van oesters. Elk schaaldier is namelijk een meesterwerkje en experience op zichzelf. 


Foto credits: Chantal Arnts