De Berlijnse vibe, kunst en gevoel voor ruimte samengebracht in een hotel, kan dat?

Bij Michelberger worden gasten zo betoverd dat ze het hotel tijdens hun verblijf niet snel verlaten om de stad te verkennen. Food Inspiration sprak met Azar Kazimir, de artdirector van het hotel.

 

HET MERK
Kwaliteit / co-creatie / modern

Het begon allemaal in 2004 in een woonkamer, dromend van een groot huis dat als thuisbasis zou functioneren voor vrienden. Een plek om met elkaar te werken, te creëren, te ontwerpen en om ideeën samen te brengen. Deze wens vormde de uiteindelijke basis van Michelberger.

 

Na vijf jaar uitdokteren, bouwen en inrichten opende het Michelberger Hotel en al snel startten meerdere kleine projecten onder het merk Michelberger, zoals de verschillende eigen dranken. Dat maakt het verschil tussen het Michelberger Hotel en andere hotels. Het Berlijnse hotel brengt een merk voort, een beleving, een community. Het hotel is onderdeel geworden van een groter geheel.

 

Het De mensen achter het hotel hebben de wens om de wereld een klein beetje beter te maken, stap voor stap. Dus geen focus op winst, maar op kwaliteit en de ervaring van de gast. Dat is écht belangrijk.

 

HET HOTEL
Comfortabel / huiselijk / relaxed

Gevestigd in een monumentaal pand straalt het hotel direct een rauw en dynamisch gevoel uit, zonder dat het kil of koud wordt. Net als Berlijn zelf. Niet alleen de suites voelen als thuiskomen, ook de openbare ruimten van het hotel zijn gezellig. En je kunt altijd terecht bij de 24-uurs receptie, al is het voor een slaapmutsje.

 

Alle suites voelen huiselijk en zijn speels ingericht met veel hout. Ze zijn bovendien erg licht. Naast standaardkamers zijn er ook een aantal Luxus suites: vier ruimtes met ieder een ander verhaal en gevoel. Van knus houten chaletje tot een gouden glitterkamer met veel glamour.

 

Ook zijn er zogenaamde Hideouts. Hier kun je niet alleen slapen, maar ook eten, koken, werken, relaxen en jezelf volledig terugtrekken. Deze suites hebben werkelijk alles, van sauna en regendouche tot keuken met eettafel. En als je zelf geen zin hebt om te koken kun je gebruik maken van het exclusieve roomservicemenu. Er is zelfs een extra slaapkamer voor gasten die op visite komen.


 

DE KEUKEN
Biologisch / lokaal / seizoensgebonden

In het restaurant kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Altijd met veganistische en vegetarische opties. Want bij Michelberger houden ze van groenten en is ze vlees geen must.

 

Het ontbijt bestaat uit onder meer zelfgemaakte jams en spreads. Lunchen is altijd casual en modern, bereid met ingrediënten van de boer om de hoek. Het diner eet je in de Bangkok-achtige streetstyle keuken, altijd seizoensgebonden. Kleine hapjes haal je aan de bar.

De Ierse chef-kok Alan Micks is verantwoordelijk voor de keukencrew, die bestaat uit koks van over de hele wereld. Zelfs Micha Schäfer van Nobelhart & Schmutzig heeft in de keuken van Micks gewerkt.

 

Drankjes zijn er genoeg. Ze hebben zelfs een eigen Michelberger huismerk met twee likeuren en een kokosdrank. Ook een Michelberger biertje kun je drinken: Mikkelberger. Een citrusachtige pale ale.

 

Michelberger
Warschauer Str. 39-40
Berlin, 10243