De doelstelling van Hotspot Hutspot is om tieners en buurtbewoners actief te betrekken bij stadslandbouw, gezonde voeding en leegstand in wijken te benutten waar sociale binding laag is.

Hotspot Hutspot benut leegstand in wijken waar de sociale binding laag is en waar de gezondheid van de kinderen en hun ouders onder druk staat door slechte voeding, eetpatronen en te weinig beweging. 

 

Tieners

Op de braakliggende terreinen wordt groente verbouwd en de leegstaande panden worden omgetoverd tot restaurant waar tieners na schooltijd kunnen binnenlopen om mee te doen aan kookactiviteiten. De kinderen en de buurtbewoners leren dat koken met zelf geteelde producten leuk en niet moeilijk is. 

 

Ambitie

Gemiddeld op een avond komen er 15 gasten bij Hotspot Hutspot eten. Ze betalen zeven euro voor een driegangendiner, dat is een euro duurder dan een fastfoodmenu. De ambitie is om verder uit te breiden naar andere wijken die laag scoren op de sociale index van de gemeente Rotterdam met betrekking tot de criteria sociale binding en capaciteit.