Eerst Madrid zien en dan pas sterven.

Die lijfspreuk zou elke foodie op zijn koelkast moeten plakken. Wie hier aanmeert verdrinkt in de cultuur van eten, drinken en praten.  De mercados (markten) van Madrid zijn een ode aan het echte leven en het goede eten. Mercado San Miguel is het pronkstuk van de stad: een overdekte markt met een enorme variatie aan tapas die je zittend of staand verorbert – de hele dag door.

 

Mercado San Miguel bestaat uit tientallen winkeltjes in één overdekte markthal, die verschillende producten verkopen: groente, vis, frietzakjes met worst, sandwiches, churros, tapas, vers gebakken chips, koffie, heerlijk gekoelde wijnen. Je kunt je bestellingen lopend opeten, aan diverse barretjes zitten of hangen aan het middengedeelte met hoge zit- en statafels. Je komt ogen tekort omdat de kleurrijkdom van het verse product dominant is in alle outlets. San Miguel is een markt vol versheid en verleiding.

 

Mercado San Miguel ligt vlakbij Plaza Mayor. De hele dag door is het een geschuifel en geroezemoes van mensen, maar tijdens de lunch is de atmosfeer indrukwekkend. Met de vanzelfsprekendheid van een gastronoom gebruikt de Madrileen er zijn maaltijd: hier voel en ruik je wat eetcultuur betekent. 

 

Calle de las Fuentes 9
www.mercadosanmiguel.es