Vorig jaar tijdens de Food Inspiration Days pitchte Luuk van der Rijt zijn businessidee: cocktailparels. Een jaar later vragen we Luuk hoe het nu met zijn start-up is, en wat er gebeurt is sinds hij in Veghel het grote podium pakte en zijn idee deelde met zo'n 5.000 foodprofessionals. 

Kan je in een zin beschrijven wat jouw bedrijfsidee inhoudt? 

"Met de cocktailparels van Pearl's kunnen horecaondernemers op een snelle en makkelijke manier cocktails serveren. Je voegt de parel toe aan een alcoholische of non-alcoholische drank. Als gasten de parel openprikken ontstaat in het glas een geur-, kleur-, smaak- en glitterexplosie."

In welke fase bevond het bedrijf zich vorig jaar? 

"Toen ik pitchte bij de Food Inspiration Days was ik op zoek naar een nieuwe producent. Het idee en het prototype was er, maar ik kon nog niet op grote schaal produceren, waardoor het ook lastig was om afnemers te gaan benaderen. Bovendien zaten we toen middenin de coronatijd was, de meeste ondernemers waren wel met andere dingen bezig dan nadenken over cocktailparels." 

Wat is er veranderd ten opzichte van vorig jaar? 

"Ik heb een nieuwe producent gevonden. Daarnaast zit ik op dit moment ook in een traject met een mogelijke investeerder, zodat als het product helemaal klaar is, we ook volle kracht kunnen gaan lanceren."

Luuk van der Rijt pitcht zijn businessidee op het podium van de Food Inspiration Days, foto door: Floris Heuer

In welke fase bevindt het bedrijf zich nu? 

"We zijn druk bezig met de laatste optimalisaties van het product, waarna we dan ein-de-lijk kunnen gaan toe werken naar de lancering. Daarvoor zijn we nu ook bezig met de website, promotiemateriaal en klanten die mee willen werken aan de lancering. Hopelijk gaan jullie de parels nog voor het eind van het jaar in de horeca vinden!"