We zien de opkomst van horecaconcepten die (bier) drinken combineren met een kwalitatief aanbod van barbites. Niet alleen in Nederland signaleren we die trend, ook in het buitenland, zoals laatst in Londen. Vanuit Food Inspiration gingen wij op onderzoek uit en ontdekten deze drie Londense pubs waar je fantastisch kunt eten, en ja, lekkere pinten hebben ze er ook.

Check hier de video die we maakten van onze zoektocht naar de beste barbites van Londen »

1. The Pig and Butcher, op het menu: varkenskop

Al sinds het midden van de 19e eeuw is er op de plek van The Pig and Butcher in de wijk Islington een pub gevestigd. De plek was toen nog geen onderdeel van de stad Londen; er bevonden zich weilanden en boerderijen rondom de kroeg. In de bar verwerkte de chef de ingrediënten die hij inkocht bij de boeren om hem heen. Dat idee van het werken met lokale ingrediënten heeft de chef van de huidige pub nog steeds. Hij bereidt gerechten van ingrediënten die dagvers worden afgeleverd door lokale leveranciers. Alle producten worden door hem en zijn keukenteam van kop tot kont verwerkt. Letterlijk. Op het moment dat wij er waren hing de kelder dan ook vol met varkenskoppen die de chef verwerkt in zijn gerechten.

Adres: 80 Liverpool Road

2. The Blue Posts, op het menu: gefermenteerd aardappelbrood met kabeljauwkuit

Bij alle zes de locaties van The Blue Posts staan bijzondere bites op het barmenu; bij de locatie op Rupert Street in het bijzonder. Hier eet je als borrelhap onder andere gefermenteerd aardappelbrood met een saus van opgeklopte kabeljauwkuit. Hoe zulke hoogstaande happen in een pub belanden? Onder de bar bevindt zich Michelinrestaurant Evelyn’s Table. Een kleine zaak met slechts 12 plekken, waar alleen diner wordt geserveerd. Toch is in de restaurantkeuken het team de hele dag bezig. De gastronomische bites die boven in de bar geserveerd worden, komen namelijk ook uit de sterrenkeuken beneden.

Adres: 28 Rupert Street

3. The Norfolk Arms, op het menu: Spaanse groentetapas

Restopub The Norfolk Arms heeft gekozen voor het thema Mediterraans. Op het menu staan Spaanse tapas, met opvallend veel groentegerechtjes. De menukaart begint met vegetarische tapas, waaronder courgette met feta, bieten met geitenkaas, artisjokharten en een pasteitje met feta en spinazie. Op een krijtbord aan de muur staat, zoals het een ‘echte kroeg’ betaamt, uitgeschreven welke bieren er op de tap staan, inclusief het alcoholpercentage.

Adres: 28 Leigh Street

Meer weten over trends in Londen? Lees hier »