Tussen het multisensorische spektakel van muziekfestival Tomorrowland gingen we in alle rust met vreemden aan tafel bij restaurant Aperto.

Uniek hoofdgerecht

Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit meer dan 200 landen naast muziek ook door middel van eten dichter bij elkaar brengen. Aperto is het vlaggenschip van Tastes of the World, met aan het roer chef-kok Nick Bril van The Jane** in Antwerpen. Zes chefs uit zes verschillende landen werden door Nick begeleid in het bereiden van een uniek hoofdgerecht uit hun thuisland. 

Moment van verbinding

In de omgebouwde kas staan lange gemeenschappelijke tafels. Alle gasten worden persoonlijk naar hun plaats begeleid, waarbij ze worden aangemoedigd om naast onbekenden plaats te nemen. Het gebruik van smartphones en fototoestellen wordt vriendelijk ontmoedigd. Het gaat hier om het eten, en de gezamenlijke ervaring. Hier draait alles om het moment van verbinding. De gerechtjes zijn dan ook specifiek gemaakt om te delen met iedereen aan tafel. Hoewel het geheel strak is uitgelijnd, voelt het geen moment geforceerd.

Festival food

De magische ervaring wordt versterkt door het eten. Dit is geen festivalvoer, maar restaurant-waardig eten. Hier zet Tomorrowland sterk op in. Het eten en drinken is bijna net zo belangrijk als de muziek. Dat is op het hele festival goed te merken. Vooral de diverse volwaardige restaurants zoals Aperto en B-Eat zijn een uithangbordje voor de nieuwe manier van eten en drinken op festivals. Een krachtig statement dat je het met hamburger en friet niet meer gaat redden in de toekomst. 

Benieuwd naar het hele verhaal ? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Aan Tafel!