Zitten chefs nog wel te wachten op een fotograferende #foodie in hun restaurant?

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Alhoewel? Als het aan sommige topchefs ligt gaat dat voor de constant met de smartphone fotograferende foodie niet meer op.

Irritatiezone

De Franse driesterrenchef Gilles Goujon heeft zijn gasten verboden om foto’s van de gerechten te nemen. Meer en meer chefs uit de hele wereld ergeren zich aan de gasten die van elk gerecht foto’s nemen om die op Facebook, Instagram of Pinterest te plaatsen.

Schenk eerbied aan eten

Ten eerste nemen de fotootjes het verassingselement voor toekomstige gasten weg. Of nog erger volgens de chefs; geeft de slechte kwaliteit van de foto’s hun werk niet de eerbied die het verdient. Voor veel chefs staat koken gelijk aan emoties, prikkels, verassingen. Dit kan je onmogelijk op een foto overbrengen. Terwijl de gast tekeer gaat om twee, drie foto’s te nemen en die dan op social media te plaatsen en te becommentariëren, zonder eerst geproefd te hebben, is het gerecht al koud.

Er zijn nog veel meer interessante concepten over Reconnect! Meer lezen?