Je kunt er niet omheen, de foodboxen. Verse streek- en seizoensproducten bij jou uit de buurt. #trendreport 2015

Steeds meer bedrijven leveren aan huis een box of krat met groente, fruit, vlees, vis en andere gezonde producten. Gemak is voor de consument erg belangrijk, de hogere prijs nemen ze voor lief. Ook omdat deze boxen en kratten kwalitatief goede spullen bevatten en het herkomstverhaal bekend is.

Tussenhandel overgeslagen

In de box zit bijvoorbeeld prei, kool en aardappelen van de boer uit de buurt. Boeren, telers en producenten gaan steeds meer leveren aan websites die boodschappenboxen samenstellen. We zien steeds meer verkorting van de keten. Steeds vaker wordt tussenhandel overgeslagen.

Streek en seizoen

Biologisch, gezond, uit de streek en seizoensgebonden zijn de uitgangspunten van de boxen. Willem en Drees, De Krat , Streekbox en Beebox werken met lokale producenten, HelloFresh richt zich vooral op gezond en vers. Op de websites is te zien waar de producten geproduceerd en geteeld worden.