Restaurant @SandwichMeIn uit Chicago heeft al bijna twee jaar het vuilnis niet buiten gezet. Smeerboel? Beoordeel zelf.

Slecht één gevulde zak afval in twee jaar. Sinds Sandwich Me In twee jaar geleden haar deuren opende, is de totale hoeveelheid afval dat het restaurant geproduceerd heeft gelijk aan de afvalproductie van een restaurant van dezelfde omvang in een uur.

Recycle
Eigenaar Justin Vraney startte Sandwich Me In twee jaar geleden met als doel om een zero waste restaurant te starten. Om zijn doel te bereiken werkt het restaurant met duurzame energie en komen de producten minimaal verpakt van lokale boerderijen. Bijna alles wordt gerecycled of krijgt een tweede bestemming; de krokante velletjes van de kip worden verwerkt in de ‘Cobb salad’, van kippenbotjes wordt bouillon getrokken, overgebleven groenten van de ene dag gaan in de burgers van de volgende dag en voedselafval wordt gevoerd aan de kippen die de eieren voor het restaurant produceren.