Geen honger meer, de portie verkeerd ingeschat of opeens minder eters aan tafel? Wat doet u met de restjes? Niet weggooien dus.

Dan Newman en Bryan Summersett bedachten een oplossing: de Leftover Swap app. ‘Rijk worden we er niet mee. De app bieden we namelijk gratis aan. Zie het als een middel om de torenhoge wastecijfers te drukken of een gunst voor degene die honger lijden’, vertellen Newman & Summersett.

Mensen die eten over hebben kunnen de maaltijd fotograferen en uploaden via de app. Andere mensen zoeken het platform af naar gerechten die hen lekker lijken. Zij kunnen vervolgens afspreken om het eten op te halen of te ruilen voor een ander gerecht.

Een mooi initiatief tegen het verspillen van ons eten. Echter vragen we ons wel af hoe het zit met de voedselveiligheid van de producten. Hoe lang ligt deze maaltijd er al en hoe weet u zeker dat het eten niet besmet is? En is het wel verstandig om uw thuisadres te delen met onbekenden?

Zou u het doen?