De lichtstad laat zich culinair inspireren door de Verenigde Staten.

Het begon vorig jaar met de doorbraak van foodtrucks in Parijs. De burgers van Le Camion Qui Fume zijn nog steeds ongekend populair en inmiddels zijn de Amerikaanse invloeden niet meer weg te denken. De taco’s van Candelaria, het Brooklynbier in de hippe bar Glass en het stylish Beef Club restaurant; ze zijn volgens de Parijzenaren allemaal très fashionable!

De broertjes Fernand

Big Fernand is een piepkleine burgerzaak, waar de Fransen letterlijk in de rij staan voor typisch Amerikaanse burgers. Uiteraard wel met een Franse twist: verse broodjes van de boulangerie naast de deur, Franse kazen als Saint-Nectaire en vlees van Franse koeien. De enthousiaste bediening - gehuld in geruite blouse en baret - en de seventies discomuziek op de achtergrond maken het helemaal af. Met de populariteit van Big Fernand kon een klein broertje eigenlijk niet uitblijven en een paar deuren verderop is dan ook Little Fernand gevestigd. Hetzelfde concept, maar dan met hotdogs. Hier eet je bijvoorbeeld ‘Le Bzzz!’, een hotdog met gekarameliseerde ui, blauwe kaas en honingmosterd. En om geheel in de Amerikaanse stijl te blijven, bestel je er natuurlijk een bakje coleslaw, een brownie of blikje Dr. Pepper bij.

Kortom, Parijs omarmt de Amerikaanse keuken. Lees er meer over in het magazine.