'Een groentetuin, dagaanbod vis uit de Noordzee, honing uit de bijenkassen uit de tuin. Duurzaamheid is bij Graanmarkt 13 in Antwerpen heel vanzelfsprekend.

'Hoe korter de transporttijd, hoe verser en dus lekkerder het eten', zegt chef Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. Hij laat zijn ingrediënten van zo dichtbij mogelijk komen om verantwoord bezig te zijn. Zo komt de vis van het dagaanbod van de visvangst uit de Noordzee en het vlees van regionale leveranciers. 

Ook wil Nobels in zijn keuken zo min mogelijk ‘waste’ creëren en brengt hij tijdens de lunch een dagelijks wisselende keuze tussen vis, vlees of vegetarisch met losse groentebereidingen ‘to share’. 
 
Een moestuin is gemakkelijk op het platteland, maar hoe doe je dat in de stad? In samenwerking met Bart Belmans van Sanguisorba, een kleinschalige kwekerij gespecialiseerd in kruiden, wilde planten en groenten, heeft Nobels alle vrije ruimte op het dak omgetoverd tot een echte stadstuin. Voldoende om te verwerken in zijn gerechten.
 
Ook zijn er in samenwerking met de imker Rik Janssens van BoechoutseHoning verschillende bijenkasten geplaatst in de tuin van Graanmarkt 13. Niet enkel om de planten te bestuiven, ook voor heerlijke honing. Voor liefhebbers van deze honing zijn er verschillende workshops die alles uitleggen over het leven van de bij tot de productie van de honing.
 
Benieuwd naar dit restaurant? Naar hun balkon? En naar het eten? Bekijk dan de website van Graanmarkt 13.