Trends uitleggen in een paar minuten? Lukt je niet...

Als mensen vragen wat voor werk ik doe vertel ik ze dat ik vanuit Food Inspiration trends en ontwikkelingen signaleer op het gebied van eten en drinken en dat ik daar over schrijf en vertel. Vervolgens krijg ik 9 van de 10 keer de vraag: 'En? Wat zijn de foodtrends dan van dit moment?'

 

Trends staan niet op zichzelf

Het is lastig om in een zin antwoord te geven op die vraag. Trends zijn altijd onderdeel van een groter geheel en van een beweging die vaak al veel verder terug gaat. Bovendien staan die ontwikkelingen niet op zich zelf, ze hebben te maken en worden mede beïnvloed door maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen.

 

Totaalupdate tijdens Trendsummit

In een paar minuten een samenvatting geven van de toekomst van ons voedselsysteem is dus lastig. Maar in een dag, moet wel lukken. Op 3 oktober organiseren we daarom de Food Inspiration Trendsummit, een event voor beslissers in foodservice en foodretail die informatie en inspiratie zoeken over de foodwereld van morgen. De hele dag vertellen wij over de ontwikkelingen in onze branche, en delen nationale en internationale keynote speakers hun insights, cijfers, best practices, ervaringen en inspiratie. 

 

Als je echt geïnteresseerd bent in het antwoord op die eerste vraag, als je echt wilt weten waar ik me tijdens het werk inhoudelijk mee bezig houd, als je niet alleen een wannabe foodie bent, maar oprecht benieuwd naar the future of food, dan zie ik je dus ongetwijfeld in oktober op ons trendevent.