Kleine onbemande mini winkels of slimme koelingen waar consumenten 24/7 terechtkunnen voor een drankje, een snack, koffie of een verse maaltijd, dat is de service die 365 Retail Markets aan ondernemers en cateraars biedt. Denk aan kiosken in co-working spaces, smart fridges op kantoor, betaaloplossingen voor je koffie en self-check-out in hotels.

We leven in een tijd waarin mensen steeds meer waarde hechten aan gemak. Eten op vaste tijden is passé, en ook buiten de standaard openingstijden willen consumenten toegang hebben tot vers eten en goede koffie. Want wie heeft er nou zin om tijdens de lunch lang in de rij te staan? En hoe fijn is het als je om 16.00 uur geen lege counter aantreft, maar een verse wrap kunt pakken? 

Ook cijfers tonen aan dat gemak een belangrijk thema is. Zo blijkt uit onderzoek dat bijna 40% van de Nederlandse food consumenten, gemak als belangrijkste pijler aangeven binnen de keuzes die ze maken. 

Terwijl aan de kant van de consument de vraag naar gemak toeneemt, is het de afgelopen jaren moeilijk geweest om werknemers binnen de horeca aan te trekken. De horeca is daarom in de brede zin bezig met een professionaliseringsslag. Denk aan restaurants die keten worden en schaalvoordelen proberen te creëren. Maar ook kleinere horecalocaties die meer procesmatig gerund worden, waarbij minder gebruik wordt gemaakt van die moeilijk te werven personeelsleden. Efficiency is key. 365 Retail Markets biedt een oplossing, zo stelt Rutger Planken die de Europese tak van het bedrijf leidt.

Allround advies

365 Retail Markets biedt verschillende oplossingen rondom onbemande retail. Denk aan het leveren en inrichten van minimarkets, smart fridges, bestelzuilen, maar juist ook hulp die verder gaat dan alleen de hardware. “We sturen onze apparaten aan vanuit één achterkant waarin gemakkelijk zichtbaar is of alles goed werkt, hoe het met de voorraad staat, wat de omzetten zijn en waar nog meer winst te behalen valt. 

Via de computer kun je op afstand als uitbater meteen de omzet per locatie zien. Wat verkoopt er? Wat niet? Je kunt de prijzen aanpassen. 365 Retail Markets helpt met het beheer van de hele winkel op afstand. Planken: “Bovendien staan er altijd adviseurs klaar om te sparren en hebben we onze eigen installateurs, die alles van start tot finish begeleiden."

Omzet verhogen met 40 tot 100 procent

Een voorbeeld van een van de producten van 365 Retail Markets is de smart fridge. Een koelkast waar consumenten zelf producten pakken, zoals verse smoothies, wraps en sandwiches. 365 biedt twee afrekenmogelijkheden. Zo is er een koelkast die open is, via een scanner op de koelkast geef je aan wat je hebt gekozen, waarna wordt afgerekend. Ook is er een smart fridge met zowel een gekoeld als ongekoeld gedeelte die open gaat door je pinpas te scannen, waarna via camera’s wordt vastgelegd wat er wordt gepakt. Je sluit de deur en daarmee is de aankoop gedaan:, een veilige optie die de kans op misbruik erg klein maakt.

“Het mooie aan het gebruik van een smart fridge, ten opzichte van een reguliere vendingmachine, is dat de omzet met ruim 40 tot 100 procent stijgt,” legt Planken uit. Het assortiment dat je als ondernemer of cateraar via de smart fridge kunt bieden, is meer premium en vers, waardoor de prijsvoering omhoog kan. Bovendien vinden mensen het fijn om producten eerst te bekijken en even in hun handen te houden. We zien dat mensen gemiddeld per keer twee artikelen kopen.” 

Betaaloplossing voor koffie

In Europa bestaat ruim 60% van de vendingmarkt uit koffie. In Nederland ligt dat percentage met zo’n 80% nog veel hoger. “Daar liggen dus kansen voor ondernemers,” stelt Planken. 365 Retail Markets heeft een speciale checkout-kiosk ontwikkeld die met elke koffiemachine werkt. Consumenten rekenen er hun kop koffie mee af, maar het kan ook gebruikt worden om andere dingen te scannen. Een flesje water, een blikje cola of een snack. De manier om dus meer te bieden dan koffie alleen zonder er een extra kiosk of betaalterminal voor te moeten aanschaffen. 365 Retail Markets biedt ondernemers en cateraars de kans om  een onbemande koffie-oplossing uit te breiden naar een onbemand concept dat veel verder gaat dan dat, en waarmee je de eerste stap kunt zetten naar een mini winkel.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op »