De healthify-trend is het zien van food als innerlijke cosmetica van de mens

De komende periode krijgen we leefstijladviezen op basis van voeding, zien we een gezondheidsslag binnen de foodservice en gastronomie, en een toename in de erkenning van de rol die voeding speelt in de zorg.

 

Streven naar gezondheid

Zitten is het nieuwe roken, alcohol was een ‘hero’ en wordt een ‘zero’, en sporten is verworden tot religie. Steeds meer consumenten stappen over op een gezonde levensstijl. Het kiezen voor gezonde voeding maakt een groot onderdeel uit van het streven naar een gezonde levensstijl. Je bent wat je eet. Mensen realiseren zich steeds beter dat ondanks de moderne geneeskunde voorkomen beter dan genezen is. Zo komen we toch weer uit bij Hippocrates’ credo: “laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

 

Ook van binnen mooi

Trendsetters in food kijken steeds vaker naar de verhouding tussen calorieën en nutriënten. Wat doet een product met mijn lichaam? Draagt het bij aan evenwichtiger gedrag en rustigere gedachten? Heeft het item een clean label? We willen niet alleen van buiten, maar ook van binnen mooi zijn.

 

Function > flavour

De komende jaren worden trends als vegan en non-alcoholisch definitief mainstream. In de wereld van drinks signaleren we al een aantal jaar de opkomst van function over flavour, waarbij consumenten steeds meer de functie van een drankje belangrijk gaan vinden ten opzichte van smaak. Vooral in foodretail zien we deze omslag de komende periode sterk opkomen. Binnen foodservice staat bewust genieten centraal en is gieten genieten geworden.

 

Meer over de gevolgen van de healthify trend en nog 9 andere markt moving trends staat in het nieuwe Food Inspiration Trendreport 2019. Reserveer jouw exemplaar vandaag nog!