Massaal aan de kipvleugels en pizza…

De Super Bowl is de American footballfinale die elk jaar in februari wordt gespeeld in de VS. Tijdens de 52e editie op 3 februari 2019 speelden de New England Patriots en de Los Angeles Rams tegen elkaar. De Patriots wonnen met 13-3. Voor, tijdens en na de wedstrijd zetten de Amerikanen dit weg aan eten en drinken.

 

- Amerikanen eten tijdens het Super Bowl-weekend zo'n 1,25 miljard kippenvleugels. Met een totale bevolking van 330 miljoen zijn dat gemiddeld 3,8 chicken wings per persoon (babies en tandeloze bejaarden meegerekend).

 

- Fastfoodketen Wing Zone verkocht meer dan 25 miljoen kipvleugels tijdens Super Bowl Sunday. Met 40 locaties zijn dat 625.000 chickenwings per outlet. Ten opzichte van een reguliere zondag ligt het verkoopvolume vijf tot tien keer hoger. 

 

- In steden met grote populaties NFL-fans, zoals New York City en Los Angeles, zet kippenketen Wing Stop meer dan 20.000 dollar per dag per restaurant om. Het grootste deel van de verkopen vindt plaats in de drie uur voor de aftrap.

 

- Op de speeldag bestelt een kleine 50 miljoen Amerikanen of laat eten thuisbezorgen. 60% van de afhaalbestellingen is pizza.

 

- Terwijl kipvleugels en pizza de twee meest populaire Super Bowl-snacks zijn, zitten chips er vlak achter. Op de speeldag is 5,5 miljoen kilo chips gegeten. Evenals naar schatting 4,2 miljoen kilo pretzels en 1,25 miljoen kilo nootjes.

 

- Er is in aanloop naar de wedstrijd 6 miljoen kilo aan avocado's ingekocht. Op de dag van de Super Bowl aten Amerikanen 4 miljoen kilo aan guacamole.

 

- Het Super Bowl weekend is na de nationale feestdag 4th of July het moment waarop de meeste hamburgers worden gegrild in de VS. Tijdens het wedstrijdweekend gaan er 14 miljard burgers doorheen.

 

- Amerikanen drinken in het Super Bowl-weekend 50 miljoen treetjes bier, goed voor 10,8 miljard dollar.

 

- Als aanvulling op het bier geven de Amerikanen 2,37 miljoen dollar uit aan frisdranken tijdens het Super Bowl-weekend.

 

- Na Super Bowl Sunday is het Super Monday. Op deze dag meldt 6% van de Amerikanen zich ziek en stijgt de verkoop van maagzuurtemmer Antacida met 20%.