De manier waarop Google z'n werknemers helpt in het maken van gezondere voedselkeuzes is ongeëvenaard.

Food Inspiration was in Mountain View en had daar een rondleiding door de restaurants onder leiding van Scott en Michelle van het Google Food Team. Het Google Food Team gebruikt een raamwerk van Yale om de ervaring in de restaurants en microkeukens aan te sturen zodat de makkelijkste optie ook de gezondste keuze is.

 

 

De manier waarop het Google Food Team hun horeca organiseert is grensverleggend voor de cateringindustrie. Het Google Food Team is heel gemotiveerd om hoogwaardige, heerlijke en gezonde voeding aan hun groeiend aantal werknemers te leveren.

Al vanaf de start van het bedrijf in 1998, is eten een hoeksteen van Google’s bedrijfscultuur. De oprichters hadden eerder een chef in dienst dan een HR-manager. Het continu evoluerende foodprogramma blinkt uit in keuze, variatie en smaken.

De enorme diversiteit in werknemers vraagt om zo’n aanpak.  Het foodprogramma verbindt mensen door middel van eten en het helpt googlers om op de toppen van hun kunnen te presteren, zowel op de korte als lange termijn. Alles is erop gericht  de Googlers te helpen met het maken van gezonde voedselkeuzes.

 

Nog meer inspiratie bij Google en tips & tricks over nudging?