Ook Food Inspiration streeft naar een neutrale foodprint... 

In ons internationale magazine Food Waste hebben we het over de gevolgen van plastic gebruik. Hoe gaan wij dit probleem tegen op een evenement als Food Unplugged? 

No Footprint-Unplugged
Food Unplugged zet zich in voor gesloten afvalstromen. Wat na de vele proeverijen en kooksessies overblijft geven we aan de gasten mee naar huis. Maar naast no foodwaste ligt de focus ook op zo min mogelijk eenmalig plastic. 

Depa disposables
Food Inspiration heeft om die reden haar handen ineengeslagen met Depa. Dit bedrijf is een totaalleverancier op het gebied van verpakkingen, disposable, re-usable en durable producten. Tijdens Food Unplugged is Depa aanwezig om het nieuw opgezet circulair concept ‘De Zero Waste Cup’ in de praktijk te laten zien…

Zero waste cup
Festivalbezoekers krijgen twee zero waste cups. De cups zijn van een harder type plastic (polypropyleen), waardoor ze herbruikbaar zijn. De beker blijkt uit tests na ruim 500 keer ‘drink, refill en repeat’ nog in goede staat! Dus zodra de beker niet meer nodig is, kan deze ingeleverd worden in dan de reverse vending machine die te vinden is op het festivalterrein. De beker kan bij een volgend evenement opnieuw ingezet worden. Wanneer de beker niet meer bruikbaar is, wordt het gerecycled tot nieuwe grondstof.

Print for print!
De machine vangt de bekers op en geeft een statiegeld vergoeding terug, of in dit geval een zegel voor iedere beker welke op een speciaal ontwikkelde Food Unplugged app worden bijgeschreven. Heb je ‘voldoende’ zegels gespaard, dan ontvang je het FI printmagazine na afloop van het festival!