Is geluid van invloed op hoe wij smaak ervaren? En waarom kiezen ondernemers ervoor om hun zaak de naam Smaak te geven? Wat zijn de 10 meest iconische gerechten die een smaakevolutie bewerkstelligden? Food Inspiration stelde aparte vragen over smaak. En ging in dit magazine op zoek naar de antwoorden. 
 

In dit magazine: 

- Een culinaire smaakevolutie van 1896 tot 2019. Chefs vangen de verschillende demensies van food in 10 iconische gerechten. 

- Er zijn in Nederland 145 horecazaken die 'Smaak' heten of 'Smaak' in hun naam hebben. Food Inspiration ging bij drie van deze ondernemers langs om te vragen wat hun zaak uniek maakt. 

- Hét Food Inspiration smaak- en geluidexperiment. Volgens onderzoek kan wat we horen tijdens het eten zelfs van invloed zijn op onze smaakbeleving. Food Inspiration nam de proef op de som met een experiment.

- De smaken van de twaalf Nederlandse provincies, geselecteerd door meesterkok Angélique Schmeinck. Welke smaak typeert de provincie en met welke ingredienten zijn zij smaakvrienden?
 

Check het magazine hier!