Topchef Menno Post gaat stoppen bij De Bokkedoorns voor een nieuw avontuur. Wat drijft hem?

Zijn belangrijkste leermeester was Cas Spijkers. Deze topchef van weleer was ook de persoon die Menno Post definitief deed besluiten om voor het koksvak te gaan. Wat zijn we nog meer te weten gekomen, toen we de tweesterrenchef van restaurant De Bokkedoorns in Overveen spraken?

 

Menno beschrijft zijn kookstijl bij de Bokkedoorns als eentje waarin bravoure doorklinkt. Hij combineert klassieke technieken met moderne invloeden, met in elk gerecht een gimmick. In november 2016 slaagde hij voor zijn examen en werd hij officieel SVH Meesterkok.

 

Eerder dit jaar gaf Menno tijdens de Food Professional Day van het Rijn-IJssel college een kookdemonstratie met alle producten die hij tijdens een bezoek tegenkwam op de kaasboerderij van Remeker. Van spelt en de rogge die de koeien krijgen maakte Menno een emulsie. Tijm, rozemarijn, knoflook en uien (ook uit de voeding van de koeien) gingen in een boter. Vlees van een melkkoe werd op 46 graden in de ghee gegaard. Een saus rookte hij met hooi en verder gebruikte de chef tarwegrasolie, volle melk en de oude kaas van Remeker. Het resultaat was bijzonder en geheel van deze tijd.