"Gelukkig is de eerste paniekreactie voorbij, en komt er weer meer structuur en organisatie in de winkel."

Roland de Laak is een van de eigenaren van winkelcentrum de Drossaard in Uden. In dit winkelcentrum is ook supermarkt Jumbo De Laak gevestigd. Uden is momenteel als episch centrum hard getroffen door het coronavirus. Wij spraken Roland de Laak over deze drukke maar vreemde tijden als supermarkteigenaar.  

Hoe gaat het met je? Heb je het druk?

"Druk is niet het juiste woord, vooral heel hectisch. Er wordt enorm gehamsterd. Het is een bizarre tijd. Wij zijn als supermarktondernemers natuurlijk alles behalve in de positie om hierover te klagen. Collega ondernemers zijn veel harder getroffen. Zij zitten met een gesloten zaak." 

Hebben jullie een beleid tegen het hamsteren?

"Dat wordt natuurlijk vanuit de overheid aangestuurd. Wij vertellen de klanten dat ze maximaal drie pakken toiletpapier mogen meenemen. En we hebben plastic schermen bij de kassa’s geplaatst, om het contact tussen klant en kassamedewerkers zo veilig mogelijk te laten verlopen. De koffieautomaat is weggehaald en overal staat desinfecterende handgel. We proberen zo goed en zo kwaad als het kan overal rekening mee te houden, maar de verantwoordelijkheid ligt natuurlijk ook deels bij de klanten zelf."

"We hebben vanmorgen 2.000 petit fours naar het ziekenhuis gebracht."

Is er veel ziekteverzuim onder het personeel?

"Zo’n tien procent van ons personeel zit ziek thuis. Wij vragen iedereen die zich maar een beetje verkouden voelt thuis te blijven. Wellicht dat het percentage zo hoog is door de brandhaard van het coronavirus waar wij middenin zitten. Daarom probeer ik nu met andere Udense ondernemers dit probleem op te lossen. Momenteel hebben wij drie dames van Hotel van der Valk bij ons achter de kassa zitten. "

Hoe kun je in deze tijden het dorp helpen?

"We doen wat we kunnen. We hebben vanmorgen 2.000 petit fours naar ziekenhuis Bernhoven en verzorgingshuis Sint Jan gebracht. Op de verpakking staat het ‘Samen Sterk’ logo, want het Jumbo logo is nu niet relevant. Het gaat er om dat we de zorgmedemens een hart onder de riem steken. Wij adverteren normaal gezien in de lokale krant, maar dat vinden we nu niet gepast, ook daar kiezen we nu voor een grote oplage van het ‘Samen Sterk’ logo."

Wat verwacht je van de komend tijd?

"Het gaat goed met ons bedrijf, maar het voelt niet goed. Zo wil ik mijn omzet niet bereiken, wij doen gewoon onze plicht en dat is de mensen voorzien van levensonderhoud. Ik heb liever een mooie volle winkel en de mogelijkheid om mensen service te bieden, dan een winkel met leeggeroofde schappen. Maar ik besef me ook dat die lege schappen natuurlijk een luxeprobleem probleem zijn, daar mogen wij als supermarkt niet over klagen. Gelukkig merk je dat de eerste paniekreactie van de mensen voorbij is, en dat er meer structuur en organisatie in de winkel terugkomt."

"Het gaat goed met ons bedrijf, maar het voelt niet goed."

Hoe kijk je naar de toekomst?

"Wij zitten momenteel aan de goede kant van de medaille. Maar als na deze crisis de gehele voedingsbranche weer opnieuw moet opkrabbelen, komt niemand er economisch beter uit. De wereld zal er anders uit komen te zien."
 

Foto: Instockphoto