De deur van een koelmeubel zal nooit meer hetzelfde zijn. Althans, niet als het ligt aan het Amerikaanse bedrijf Cooler Screens. De firma turnt de deuren van koelmeubelen om naar dynamische digitale beeldschermen.

Foto door: Cooler Screens

Het idee is simpel. In plaats van met glas, zijn de deuren van koelmeubelen uitgerust met dynamische digitale schermen, die tal van marketingmogelijkheden bieden. Adverteerders kunnen er hun boodschap kwijt, consumenten kunnen als ze hun colaatje pakken direct digitaal betalen, de beeldschermen checken de voorraad en bovendien kunnen prijzen van de producten snel worden aangepast.

Video door: Marc Amstoutz, embedded via You Tube

Walgreens

Cooler Screens zijn inmiddels present in 100 vestigingen van Walgreens, Amerika’s grootste drogisterijketen. Dat hadden er eigenlijk al vele honderden meer moeten zijn, maar de aanlevering van grondstoffen stokte als gevolg van corona. Bedoeling is echter nog altijd dat 2500 winkels van Walgreens worden voorzien van de digitale deuren.

Ook is inmiddels een contract getekend met Amerika’s grootste supermarkt Kroger. Cooler Screens verwacht dat dadelijk na de zomer zeker 50 miljoen Amerikanen kennis kunnen nemen van de boodschappen op de dynamische digitale koeldeuren. Een Amerikaanse techjournalist deed verzuchtend de voorspelling: "De supermarkt wordt net Las Vegas."