Bij personeelstekort en wisselende piekmomenten in jouw horecazaak, behoud je constante kwaliteit door een goed georganiseerde keuken. Ontdek onze 7 tips. Over gemaksproducten, efficiënt werken en medewerkers in hun kracht zetten. Zo lever je altijd topkwaliteit!

1. Gebruik  meer gemaksproducten

Bespaar tijd door slim gebruik te maken van convenience producten. Basis producten van hoge kwaliteit zijn tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van zelfgemaakt. Kies wat past bij jouw keuken: maak bijvoorbeeld je jus zelf voor je kenmerkende gerecht, maar gebruik gemaksproducten voor buffetgerechten. Kies voor gemaksbrood van hoge kwaliteit met een snelle bereidingstijd, zoals Pastridor Quick ’n Easy brood. Net zo lekker als van de bakker. En altijd vers!

  • Pastridor bake-off brood: Voor foodservice professionals biedt Pastridor PLUS brood gemak, korte afbaktijden, snelle service, minder kosten en verspilling. Zonder concessies aan kwaliteit. Onze PLUS stokbroden en piccolo’s zijn langer en warmer afgebakken, waardoor je ze in slechts 5 minuten kunt serveren. En dat zonder te ontdooien! Ook beschikbaar in makkelijk voorgesneden opties. Zo verkoop je nooit ‘nee’ tijdens piekmomenten en bied je maximale kwaliteit, ook zonder ervaren personeel.

  • Enkel ontdooien & te serveren brood: De Pastridor enkel te ontdooien & serveren broodjes kunnen onmiddellijk belegd worden na ontdooien. Zo pak je precies wat je nodig hebt en minimaliseer je jouw foodwaste. Ideaal om kosten en energie te besparen en handig wanneer je geen oven ter beschikking hebt. Bijvoorbeeld in een foodtruck. Toch liever een iets krokanter broodje? Doe ‘m dan gedurende 2 à 4 min in de oven. Zo bied je jouw gasten altijd heerlijk vers brood met de perfecte bite.

2. Lang houdbare producten

Overweeg gebruik te maken van kwalitatieve gemaksproducten met een langere houdbaarheidsdata. Denk aan diepgevroren soepen, sauzen en brood. Als gerechten langer houdbaar blijven in de koeling, kan je ze vooraf bereiden en heb je ook minder foodwaste.

3. Beperk je handelingen

Bedenk bij het maken van je nieuwe menukaart uit hoeveel handelingen de bereiding van een gerecht maximaal mag bestaan. Een duidelijke regel hierbij is: Keep it simple! Meer stappen ,betekent meer werk in de keuken en meer wachttijd voor jouw gast. Vooral als je te weinig personeel hebt, kan deze tip je daarom helpen om tijd te besparen.

4. Slimme apparatuur

Met een tekort aan goed personeel kunnen technologische oplossingen een handje helpen. Voor diverse bereidingswijzen heb je handige hulpmiddelen zoals een warmhoudkast of sous-vide machine. Je personeel hoeft alleen de juiste hoeveelheden toe te voegen, de machine doet de rest!

5. De juiste keukenrouting

Ook je keukenrouting is belangrijk. Kijk eens naar de indeling van je keuken: is deze optimaal ingericht? Kun je het aantal loopmeters van je personeel beperken door de volgorde van de stations aan te passen? Of kun je de koeling of opslag dichterbij plaatsen? Hoe slimmer de routing in de keuken, hoe efficiënter je werkt.

6. Goede mise-en-place

Een goed begin is het halve werk. Bereid zoveel mogelijk van te voren voor in de keuken. Dit scheelt enorm in handelingen en stress tijdens piekmomenten. Denk aan het snijden en wassen van groenten, de werkbank opruimen en alles op een vaste plek gereed leggen. Bekijk welke broodjes je van tevoren kan beleggen en bewaren in de koeling. Zoals de Pastridor Sandwino die je 3 dagen in de koeling kan bewaren voor de ideale mise-en-place!

7. Kennis = key

Wanneer mensen doen waar ze goed in zijn, zijn ze gemotiveerd en gaat de kwaliteit van hun werk omhoog. Daarom is het erg belangrijk om je personeel in te zetten op de plekken waar zij in uitblinken.

Gratis guide om jouw keukenwerk te vereenvoudigen en kosten te besparen?

Download dan nu de gratis Quick ‘n Easy guide van Pastridor! Ontdek praktische tips voor in de keuken, vier menusuggesties om jouw winst te maximaliseren, gemaksproducten en snelle recepten die jouw leven een stuk gemakkelijker maken. Laten we samen streven naar efficiëntie, winstgevendheid en heerlijke resultaten! Klik hier om de guide te downloaden.
 

Download gratis guide »