Op 1 september begon de meteorologische herfst. Dat betekent dat zomerse salades en gerechten op de menukaarten langzaam plaats maken voor verwarmende en rijke gerechten die ons door de koudere maanden gaan loodsen. Stoofpotten, romige pasta’s, pruttelende ovenschotels. Met de Risso Chanty®-lijn met plantaardige room verrijk je elk gerecht op jouw menukaart, zonder het zwaar te maken.

4x verwarmende receptideeën voor de koude maanden

Risotto van granen en zaden met aardpeer

Deze romige risotto is volledig vegan, maar vol op smaak. De originele mix van granen in de risotto, de romigheid van de aardpeer, de umamiboost van het eekhoorntjesbroodschuim en het zuurtje van de citrusdressing maken dit gerecht tot een ware smaaksensatie. In dit gerecht zorgt Risso Chanty® Duo Vegan voor een heerlijk romig resultaat en een goede binding.

Zoete-aardappelgratin

Het ultieme comfort food op koude dagen? Een lekkere ovenschotel! Met deze gratin, gemaakt van een mix van zoete en gewone aardappel, zit je gegarandeerd goed. Comfort food voor de gast, maar ook voor de keuken: want de oven doet het werk. Door te kiezen voor Risso Chanty® Chef met maar 16% vet in plaats van volvette slagroom is deze gratin lichter dan gebruikelijk, zonder in te leveren op de romige, volle smaak.

Romige pasta met bechamelsaus

De hartige smaak van de bacon en knoflook maken deze pasta onweerstaanbaar. De bechamel maak je in een handomdraai. Geserveerd met een salade is deze klassieker ongetwijfeld een hit op het menu. Met Risso Chanty® Duo maak je in een handomdraai een prachtige bechamel. De lobbige structuur zorgt voor een romig mondgevoel en de perfecte binding. 

Pâte à bombe

Deze stevige chocolademousse maak je op basis van eidooiers en gelatine. De mousse kan als onderdeel van het dessert geserveerd worden, maar ook verwerkt worden als vulling in patisserie. Met Risso Chanty® Deco maak je van deze rijke chocolademousse een stevig, maar toch luchtig dessert.

Vier varianten

De Risso Chanty® range heeft de herkenbare smaak van zuivel, maar is voordeliger in gebruik dankzij de betere functionaliteit en de hogere opbrengst per liter. Het verwerken van Risso plantaardige room lukt altijd: de room schift niet, klopt snel op en kan niet overklopt worden.

  • Risso Chanty Chef (cooking) | ‘Room’ op plantaardige basis met karnemelk, vega

  • Risso Chanty Deco (whipping) | ‘Room’ op plantaardige basis met karnemelk, gezoet, vega

  • Risso Chanty Duo (cooking & whipping) | ‘Room’ op basis van kokos met karnemelk, vega

  • Risso Chanty Duo Vegan (cooking & whipping) | 100% plantaardige ‘room’: veganistisch, lactosevrij en halal

Benieuwd geworden naar de producten van de Risso Chanty® range? Probeer nu Risso Chanty® Chef zelf. Vraag een gratis sample aan! 

Vraag gratis sample aan »