De restaurants van de in totaal negentig vakantieparken van Landal GreenParks, verspreid over negen landen, zijn gesloten. Evenals de zwembaden en speelhallen. Toch kan het bedrijf in Nederland ondanks alle coronamaatregelen redelijk doordraaien. Een groot aantal buitenlandse parken is gesloten. Met name de Nederlandse parken in de natuur trekken veel binnenlandse gasten. Door middel van het aanbieden van foodboxen en -pakketten in de bungalows worden gasten verleid om extra te besteden tijdens hun bezoek. En dat lukt aardig. 

Op de foto: Borrelbox van Boerschappen. Foto: Tasty Lemon

Rogier Claessens, concept designer bij Landal GreenParks: “Normaal gesproken hebben onze parken in januari en februari een lage bezetting. Het is een tijd waarin mensen normaal gesproken op wintersport gaan. Dat kan nu natuurlijk niet, waardoor  we in onze Nederlandse parken toch redelijk wat gasten mogen verwelkomen. Met name de parken in de natuur zijn goed bezet. In januari hadden we op diverse parken in de weekenden een bezetting van 85%. Dat is echt goed voor deze tijd van het jaar.”  

Foodboxen in de bungalows

Claessens: “Wij doen er normaal gesproken alles aan om gasten uit de bungalows te trekken en ze te verleiden om in een van onze restaurants te komen eten.” Doordat restaurantbezoek vanwege de coronamaatregelen nu niet mogelijk is, bedacht Landal GreenParks in de afgelopen maanden een manier om gasten te verleiden om in de bungalows te blijven. In samenwerking met boodschappenboxenproducent Boerschappen werden boxen ontwikkeld die in de bungalows afgeleverd worden. De gasten kunnen onder andere kiezen voor een picknickpakket, een borrelbox of een familiebox met zelf te maken foodproducten zoals chocoladelolly’s en appelmoes. Claessens: “Door middel van het aanbieden van onder andere deze boxen draaien we nu op een aantal parken zo’n 60% van de reguliere foodomzet.” Claessens benadrukt daarbij: het gaat dan alleen om de foodomzet. Op de drankenomzet wordt vooralsnog flink ingeleverd aangezien gasten nu gewend zijn om drank zelf van huis mee te nemen of bij de lokale supermarkt te kopen. 

Of de foodboxen blijvend zijn ook na de coronatijd? Claessens verwacht van wel. Ook als restaurants straks weer open zijn, is het een extra mogelijkheid om gasten te voorzien van een unieke service als aanvulling op het reguliere horeca-aanbod op de parken. Claessens: “We zijn nu ook aan het onderzoeken hoe we dergelijke boxen ook kunnen ontwikkelen in samenwerking met bekende restaurants.” 

Bestellingen via app

Gasten plaatsen bestellingen voor de foodboxen via de Landal app. Landal GreenParks heeft er bewust voor gekozen alle communicatie en dienstverlening via een app te laten verlopen. Claessens: “Intern hebben we daar veel discussie over gehad. Je dwingt gasten daardoor om een aparte app te downloaden. We hebben ook met Thuisbezorgd contact gehad waarbij we onderzochten wat de mogelijkheden waren om de bestellingen via hun platform te laten verlopen. Uiteindelijk hebben we toch gekozen om dat allemaal via ons eigen platform te doen. Je hebt het dan meer zelf in de hand en behoudt een communicatiekanaal naar de gast toe. De app is als het ware de papieren informatiemap van vroeger, maar dan online. We zien dat 32% van alle parkgasten de app downloadt. Dat is ruim een keer per verhuurde bungalow."

Verwachtingen leisure 

Claessens en zijn team verwachten, net als in 2020, voor de Nederlandse vakantieparken en campings dit jaar een goede zomer. Veel mensen zullen ook dit jaar weer op vakantie gaan in eigen land. Claessens: “We zien nu al een groot aantal boekingen voor de zomer, waarbij de luxe accommodaties heel populair zijn.”