De hamburgertent is de nieuwe kerk: iedere gemeente heeft er wel één...

...bezoekers uit alle rangen en standen komen er en iedere burgervariant kent zijn eigen schare trouwe volgers. Een aantal belangwekkende burgerweetjes op een rij:

 • De grootste
  Bij de grootste burger ter wereld denk je al snel aan Amerika. Maar in praktijk zijn de Duitsers Wolfgang Leeb, Tom Reicheneder, Rudi Dietl, Josef Zellner, Hans Maurer and Christian Dischinger verantwoordelijk voor deze aansla op de kransslagaders. Zij presenteerden op 9 juli 2017 in het Duitse Pilsting een hamburger die 1164.2 kg woog. De hamburger was opgebouwd uit 3 patties, tomaat, sla, komkommer, uien, saus en een broodje.

 • De meeste
  Wie anders dan McDonald’s? Volgens eigen onderzoek verkoopt de keten wereldwijd 75 burgers. Maar dan wel iedere seconde, van iedere dag en het hele jaar door.

 • Het vaakste
  Hamburgers vormen een onmisbaar onderdeel van het Amerikaanse dieet. De LA Times publiceerde voor Hamburger Day een onderzoek waaruit bleek dat Amerikanen gemiddeld 3 burgers per persoon per week eten. Een totaal van een verbijsterende 50 miljard burgers per jaar.

 • De snelste
  Guinness Book of Records noemt de Filippijn Rix Terabite, ook bekend als Ricardo Francisco, als de wereldrecordhouder voor de meeste burgers in een minuut. Hij wist op 27 augustus 2016 5 burgers weg te werken binnen 60 seconden.

 • De duurste
  De duurste burger is ook een van de bekendste. De labburger, met een patty van kweekvlees, die in 2013 werd geserveerd kostte ongeveer 250.000 euro om te ontwikkelen en te kweken.