Chef-kok Shani: "Ik probeer de woede te doorbreken en mensen blij te maken".

Op de foodbar staan de verse ingrediënten waarmee wordt gekookt uitgestald. Met wortels, kool, knollen, aardappelen, verse kruiden, pepers, druiven, citroenen, venkel, avocado en aubergine. Maar ook verse vis, kip en rund. Door acht koks wordt geconcentreerd gewerkt, met topchef Eyal Shani als enige in een zwarte buis.

 

Meesterwerk van een celebrity chef

Eyal Shani heeft meerdere restaurants in Tel Aviv. Hij staat bekend als een grote vernieuwer van de restaurantwereld met HaSalon als een van zijn meesterwerken. Stoïcijns snijdt hij de hele avond door. De gerechten van het team zijn vers en bereid met een elegantie die recht voor zijn raap is.

 

Maar dan verandert er iets waar elke internationale rock-’n-roll-topchef van droomt, maar wat hij nooit voor elkaar krijgt in zijn eigen restaurant. Om 21.30 uur verdwijnen de pianoklanken. Het wordt tijd voor meer vuur, meer energie, voor een hoger tempo. Een muzikale mix met stuwende beats en dromerige zang vult het restaurant. Het volume uit de 16 speakers aan het plafond gaat omhoog en de eerste vrouwelijke gasten staan op uit hun stoel en gaan dansen.

Chef Shani en zijn brigade aan het werk

Hoe een gastro-rave tot nieuwe restaurantformule wordt

De Arabische klanken worden luider en het restaurant wordt een club waar gedanst, gegeten en gedronken wordt. Op tafels staan groepjes vrouwen te dansen met een aantal mannen op de vloer eromheen. Er is spontaan contact, er wordt gepraat, bewogen en gelachen. De boze buitenwereld wordt vergeten. De gastro-rave is een feit: food without compromise, party without compromise. Het restaurant wordt gestretcht tot een nieuwe formule.

 

Voor ons is HaSalon een ultiem voorbeeld van de Celebrate Diversity-trend. Meer diepgang over deze trend en ontwikkelingen in foodservice en foodretail? Benieuwd naar de marktvisie van onze trendwatchers vor 2019 en verder? Bestel het Trendreport 2019 of download een GRATIS preview.   

Foto's: Chantal Arnts