Recent bekrachtigde het kabinet het dringende advies om tot nader order zoveel mogelijk thuis te werken. Social distancing zal voorlopig de norm zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je team zich met elkaar verbonden blijft voelen? Ook als iedereen elkaar langere tijd niet in real-life ziet? Als digitale oplossing schieten online social meetings en online borrelboxen als paddenstoelen uit de grond. Nieuwkomer Borrel Experience biedt boxen op maat en mag, sinds de start enkele maanden geleden, grote bedrijven als ABN AMRO, UWV en Nationale-Nederlanden inmiddels tot de klantenkring rekenen.

Aan het begin van de coronacrisis kwam Hiske Versprille met ‘de borreltas voor foodsnobs’, een tas vol met producten van de favoriete adresjes van de culinair journaliste. Digital agency Kobalt kwam met een door hen ontwikkelde borrelbox die gekoppeld was aan een goed doel. En HelloFresh en Albert Heijn ontwikkelden onder eigen label borrelboxen met drank en bites. En zo zijn er veel meer aanbieders. Een van de nieuwkomers die in korte tijd met opvallend succes op deze markt opereert is Borrelexperience.nl. Deze aanbieder is kort na de corona-uitbraak in no time opgestart en levert borrelpakketten in alle soorten en maten aan particulieren, en ook rechtsreeks aan bedrijven. Enkele maanden na de oprichting, eind maart, mag het bedrijf partijen als UWV, ABN AMRO, ProRail, Nationale-Nederlanden, ING, ID&T als ook verschillende ministeries tot de vaste clientèle rekenen. Borrel Experience is ontstaan als samenwerking tussen onlineplatform Hapjes aan Huis dat online bemiddelt in vraag en aanbod op het gebied van catering voor bedrijven en particulieren, en de ambachtelijke worstenmakers van Olijck.

"De borrelbox is een middel voor bedrijven om aan teambuilding te doen"

Maatwerk

Uiteenlopende afdelingen van genoemde organisaties bestellen regelmatig voor hun medewerkers een borrelbox om een e-meeting of e-borrel luister bij te zetten. Elke box wordt individueel op het adres van de medewerkers afgeleverd. Robin Sheridan, een van de oprichters van Borrel Experience: “De borrelbox is een middel voor bedrijven om aan teambuilding te doen. Daar is een groeiende vraag naar nu medewerkers elkaar niet langer zien bij de koffieautomaat. Het zijn onder meer de afdelingen human resources van grote bedrijven die bij ons aankloppen omdat zij juist nu iets extra’s willen doen voor hun personeel.” Een van de succesfactoren is dat Borrel Experience het bedrijfsmodel maximaal flexibel heeft ingericht. Mark Hoving, founder van mede-partner Hapjes aan Huis: “Wij leveren veel maatwerk. Voor elk budget en naar ieders smaak kunnen we een box samenstellen. Voor grote partijen maken wij een besloten bestelsite op maat, waar elke werknemer in een beveiligde omgeving kan aangeven wat hij of zij wil bestellen en op welk adres de box moet worden afgeleverd. Vegetarische hapjes of juist niet. Bier of wijn of alcoholvrij. Desgewenst doen we een handgeschreven kaartje met een persoonlijke tekst in elke box. We zien dat dit aanslaat bij bedrijven.”

Prijzen en orders

De ordergrootte varieert van een enkele box voor een particulier tot tientallen, of soms honderden stuks voor bedrijven. De prijzen voor één box zijn vanaf 23,35 euro tot 49,95 euro (inclusief verzendkosten). Onlangs leverde Borrel Experience boxen voor een Zoom-meeting met dertig high potentials van ABN AMRO die een introductie kregen over het bedrijf. En bij het Ministerie van Defensie kregen alle medewerkers een familiebox-borrelpakket mee voordat ze op vakantie gingen. 

"We doen nu gemiddeld 1.500 boxen per maand"

Kleine producenten

Borrel Experience werkt samen met partijen als Affligem (onderdeel van Heineken), maar ook met kleinere producenten voor wie de boxen een additionele afzet zijn. Zoals oesterzwamchips van Gro, caramel sea salt popcorn van John Altman, charcuterie van Olijck en craft beer van Gebrouwen door Vrouwen. Voor deze producenten is de box een welkome aanvulling nu horecaomzet deels is weggevallen. Hoving: “We doen nu gemiddeld zo’n 1.500 boxen per maand en zien de vraag elke maand groeien.”

Lunchboxes

Borrel Experience overweegt ook aanvullende modellen, zoals een abonnementenservice voor bedrijven. Ook is het concept inmiddels, in aangepaste vorm, toegepast op het leveren van thuislunches aan groepen individuele werknemers die op afstand vergaderen. Een interessante groeimarkt volgens Hoving. “Bij ons cateringplatform zien we sinds kort een serieuze vraag naar het leveren van lunches voor thuis, als alternatief voor de bedrijfslunch op kantoor. Kantoren bestellen bij ons een lunchpakket voor hun werknemers die wij op elk adres in Nederland kunnen afleveren, tussen 9 en 12 uur. We werken nu bijvoorbeeld met 125 bakkers die verspreid over heel Nederland kunnen leveren.” Volgens Hoving heeft het bedrijf sinds de start inmiddels 8.000 orders voor lunchpakketten verwerkt. En still counting.